Brandwanden

Brandwanden

Een brandwand is een soort muur of wand die men in gebouwen toepast om te voorkomen dat brand (brandoverslag) of hitte (branddoorslag) aan de ene kant van de muur of wand overslaat naar de andere kant. Jac Reijns Staalconstructie Alphen b.v. levert en monteert brandwanden in combinatie met de staalconstructies.

Brandwanden zijn opgebouwd uit een gescheiden staalconstructie met daartussen een (cellen)beton brandwand die door middel van kunststof smeltankers aan de kolommen van de beide staalconstructies wordt bevestigd.

Zodra er in één hal brand uitbreekt zullen de smeltankers aan de brandzijde smelten en zich daarna loskoppelen van de (cellen)beton brandwand. Door het hoge isolatievermogen van (cellen)beton wordt de temperatuur stijging aan de brandzijde niet of nauwelijks doorgegeven. Hierdoor blijft de smeltverankering aan de niet brandzijde intact.

Bij brandwanden worden ook bovendaks maatregelen getroffen om vlamoverslag tegen te gaan. Bevestiging van de bovenste (cellen)beton wandplaten geschiedt met een zgn. topanker, welke in de stootvoeg van de wandplaten wordt verwerkt.

Naast brandwanden van beton of cellenbeton kunnen deze wanden ook gemaakt worden van stalen sandwichpanelen met steenwol kern of stalen binnendozen gevuld met steenwol. Laat u vrijblijvend door ons informeren over de mogelijkheden.

 

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Onze contactgegevens vindt u door hier te klikken.