Dak en wandbeplating

Dak en wandbeplating

Jac Reijns Staalconstructie Alphen b.v. is leverancier van vrijwel alle gerenommeerde merken stalen dakplaten, wandplaten en sandwichpanelen.

Stalen dakplaten zijn te onderscheiden in warmdak en kouddak. Sandwichpanelen kunnen op zowel daken als wanden toegepast worden.  Daarnaast behoord een samengestelde gevel ook tot de mogelijkheden.

 

Warmdakplaten

Een warmdak is een dak dat bestaat uit een dragende dakplaat, isolatie met dakbedekking. Dakplaten worden met nagels op de onderliggende staalconstructie geschoten of met zelfborende schroeven op de staal- of houtconstructie geschroefd. Ter plaatse van de overlap worden de naden geparkerd h.o.h. 500 mm. Warmdakplaten zijn standaard in sendzimir verzinkte uitvoering met een optie voor de binnenzijde in interieurcoating (gebroken wit). Tevens kan er gekozen worden om de dakplaten geperforeerd uit te voeren. De perforatie in combinatie met de isolatie heeft een geluidsabsorberende werking. Ideaal voor rumoerige ruimtes.

Kouddak/wandplaten

Bij daken en wanden waarbij de isolerende functie niet belangrijk is wordt een kouddak/wandplaat geadviseerd. Vaak worden deze platen toegepast voor agrarische of industriële gebouwen. Er zijn diversen kleuren en coatings beschikbaar. Desgewenst kunnen we de kouddakplaten leveren met een anti-condensfolie aan de binnenzijde van de plaat. Anticondensfolie werkt als een soort spons die het eerste vocht, wat zich afzet tegen de staalplaat, opzuigt totdat dit weer verdampt. Dit voorkomt vallende condensdruppels in het gebouw.

 

Sandwichdak/wandpanelen

Sandwichdakpanelen worden veelal toegepast op (licht) hellende daken van bedrijfsgebouwen. Wandpanelen daarentegen kunnen op alle wanden worden toegepast. De dak- en wandpanelen zijn in verschillende diktes leverbaar met een  isolatie van PUR, PIR of steenwol. Standaard zijn de panelen aan de binnenkant met een interieurcoating (gebroken wit) afgewerkt. De zichtzijde van de panelen kunnen in verschillende kleuren en coatings geleverd worden. De dak- en wandpanelen worden geparkerd op de onderliggende stalen of houten gordingen en/of wandregels.  Alle panelen worden door ons afgewerkt met geprofileerde zetwerken zoals nokstukken, windveren lekdorpels hoekstukken enz. De snelheid waarmee de panelen gemonteerd kunnen worden is een groot voordeel.

 

Samengestelde gevel

Een samengestelde gevel is opgebouwd uit horizontale binnendozen (eventueel geperforeerd en/of voorzien van interieurcoating) gevuld met isolatiemateriaal en afgewerkt met een stalen wandplaat. Deze wandplaat kan zowel horizontaal als vertikaal aangebracht worden. Bij horizontale montage worden op de binnendozen nog extra vertikale omegaprofielen geschroefd waartegen de wandplaat horizontaal bevestig kan worden. Wordt er gekozen voor een vertikale wandplaat, dan wordt deze direct op de binnendoos geschroefd. De wandplaten zijn in diverse profileringen, kleuren en coatings verkrijgbaar. Voordeel van dit systeem zijn de uitgebreide keuzemogelijkheden voor isolatie (eventueel brandwerend) en afwerking. Nadeel t.o.v. bijv. sandwichwandpanelen is de montagetijd. Doordat je de wand uit meerdere lagen opbouwt moeten deze lagen ook stuk voor stuk gemonteerd worden.

 

Wandplaten monteren we met hoogwerkers en voor het leggen van de dakplaten worden veiligheidsnetten gehangen en wordt randbeveiliging langs de dakranden geplaatst. Op deze manier werken we verantwoord conform de arbo-wetgeving. Mens en veiligheid staat bij ons dan ook met dikke letters geschreven!

 

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Onze contactgegevens vindt u door hier te klikken.