Tekenkamer

Tekenkamer

Bij Jac Reijns Staalconstructie Alphen b.v. worden alle staalconstructies met het 3D tekenpakket van Tekla structures uitgewerkt. Met Tekla Structures maakt de ontwerper een compleet 3-D model van de staalconstructie, die alle relevante informatie bevat die vereist is voor het produceren en monteren. Het model bevat geometrie, dimensie, profieleigenschappen, verbindingstypen en materialen van de constructie. Alle tekeningen en stuklijsten zijn automatisch te genereren uit het model. Daarnaast worden de gegevens (DSTV en DSTV+ files) digitaal aangeleverd aan het door ons gebruikte ERP/CAM-pakket Construsteel.

Construsteel is een ERP/CAM-pakket waarin het gehele bouwtraject wordt gemanaged. Dit begint al vanaf het eerste contact en de offerte en eindigd met de laatste factuur. Alles wat er tussen zit wordt op projectniveau beschreven en vastgelegd. Tevens wordt de werkvoorbereiding middels dit pakket  uitgevoerd; de te zagen/knippen onderdelen worden in Construsteel besteld, genest en direct doorgestuurd naar de CNC-productiemachines. Dit alles zonder handmatige tussenkomst wat de faalkosten aanzienlijk vermindert en de doorlooptijd ten goede komt.

Om informatiestromen binnen het gehele bouwteam nog beter te laten lopen heeft Jac Reijns Staalconstructie Alphen b.v. vanaf eind 2011 het Reijns Extranet met geïntegreerde BIM-server geïntroduceerd. Alle documenten worden hierbij digitaal op een centrale plaats opgeslagen en zijn voor iedereen binnen het bouwteam (dus ook voor architect, constructeur, enz.) op elk willekeurig moment toegankelijk. Voordeel hiervan is dat iedereen binnen het bouwteam altijd over de meest actuele gegevens beschikt. Het eindeloos rondmailen van (grote) bestanden behoord hiermee tot het verleden! Het creëert overzicht wat lijdt tot een hogere productiviteit en een prettigere samenwerking. Hiermee laat Jac Reijns Staalconstructie Alphen b.v. zien dat het ook voorop loopt met het toepassen van de nieuwste digitale technieken!

 

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Onze contactgegevens vindt u door hier te klikken.